Stark avrådan från tävling

För närvarande råder väldigt stor smittspridning i Sverige och sedan 1 mars 2021 avråder FHM starkt alla idrotter från att arrangera tävlingar, med undantag för yrkesmässig idrott. För SGF är det självklart att följa denna avrådan. Tills vidare gäller därför SGF:s starka rekommendation att inte genomföra någon tävlingsverksamhet alls i Golfsverige. Undantag är tävlingar som faller inom RF:s och SGF:s definition av yrkesmässig idrott. SGF har också beslutat att inte arrangera några förbundstävlingar (A- och B-tävlingar) förutom de tävlingar som klassas som yrkesmässig idrott, och inga tävlingar registreras heller i SGF Golf Ranking.

Tävlingsavrådan gäller just nu till och med 25 april. Beslutet förlängs eller omvärderas veckovis.

Detta är som sagt en stark och tydlig avrådan. Eventuella egna initiativ för att kringgå detta, från enskilda golfspelare eller klubbar, utsätter golfklubbarna för en risk att klandras och riskerar att golfsporten som helhet stämplas som illojal i en svår tid. I värsta fall kan det påverka vår möjlighet att få kunna spela golf överhuvudtaget under pandemin.

Ovanstående är vad Svenska Golfförbundet säger om tävlingar fram till den 25 april och seniorernas första tävling är den 26 april men som läget är så kommer denna inte att kunna genomföras.
När seniorernas måndagstävlingar kan starta vet vi inte men när det är dags så öppnas tävlingarna upp i GIT och det går att anmäla sig. Håll koll i GIT.
Idag är alla tävlingar stängda men hoppet finns att vi skall kunna börja tävla igen i mitten av maj. Vi följer hela tiden vad som beslutas av  Svenska Golfförbundet.

Vi får alla följa de restriktioner som kommer och istället träna och spela sällskapsrundor tills det är dags att tävla.

Njut av våren och svinga lugnt

Seniorkommittén