Utbyte med andra klubbar

Utbyte med andra klubbar 2022

Måndagen den 22 augusti på Gullbringa

Stolta pristagare

Vädermässigt en av årets bästa tävlingar.
41 Deltagare som delades i lika stora grupper efter handikapp.
Fem priser i varje klass plus en massa applådpriser.
Två närmast hål, 5an och 11an, en på varje slinga.
Said Östensson lyckades inte på nämnda hål men drog till med en HIO på hål 9. Grattis.
Herrar hål 5 Hans Hjulstad 6,23 meter och 11an Mats Adielsson 2,25.
Damer hål 5 Ulla Hultén 3,49 och 11an Harriet Otterholm 1,12 meter och en lätt Birdie.
I A klassen slog Maja Stark kopian Bitte Johansson till med 40 Poäng. Övriga pristagare i nämnd ordning. Tommy Jönsson 39, Johnny Bräck 37, Said Östensson 35 samt Erik Johnsen 35.
B klassen vanns av Tennis löftet Catarina Bejvel som även kan svinga en golfklubba. 39 poäng. Övriga pristagare. Mats Adielsson 38, Ulla Hultén 38, Tomas Lund 36 samt Ingrid Haak 35.
Applådpristagarna var många. Inger Alfredsson, Jana Rudberg, Anita Cedermalm, Birgitta Wegdell, Lars-Erik Ahlstrand, Bo Sylvan och slutligen Peter Alfredsson. Bra applåderat av er.
Grattis till alla pristagarna samt alla andra som fick en läcker golfdag.
Nästa vecka flyttar vi hem igen och veckan efter är det en ny resa. Denna gång norrut till Dagsholm. Glöm inte att anmäla er.
Tommy, Eva och Harriet

Tisdagen den 21 juni på Ale GK

Glada pristagare och applådprisvinnare.

I dag spelade vi singel / poängbogey på Ale GK inom ramen för utbyte mellan klubbarna.

Perfekt golfväder och löpande start parallellt på hål 1 och hål 10.

Vi var 49 startande och för dagen hade vi justerat hcp-gränsen så det var ungefär lika många i båda klasserna, och därmed sex priser per klass.

Banan var i toppskick men för oss ovanligt lång att spela. 600 m längre från gul tee och 400 m längre från röd tee. Detta tillsammans med blåsten blev en stor utmaning för dom flesta av oss.

Närmast hål spelades på två olika par-3 hål och av damerna så var det Erika Madbro och Hjördis Berglund som knep var sitt paket bollar och för herrarna var det dom gamla rävarna Lasse Roos och Thomas Jonemark som tog hem potten.

Ale GK hade generöst skänkt två greenfee-biljetter som lottades ut till dom lyckliga vinnarna Bo Berndtsson och Göran Madbro.

Dagens tävlingsledare Johnny och Jerker tillsammans med Ale´s Anne Jonsson.

Som brukligt är vid våra utbyten var det också rikligt med applådpriser.

Servicenivån var hög och Anne i receptionen skötte på egen hand om inläsningen av scorekorten och köksmästaren hade lagat en utsökt måltid.

Enligt uppgift hade Ale-spelarna uppskattat och givit mycket beröm åt vår fina bana.

Dagens pristagare:
A-klassen                                                      B-klassen
  1. Lasse Roos            35 Poäng              Harriet Otterholm     33 Poäng shcp
  2. Stellan Åberg         34                         Catarina Bejvel         33
  3. Christel Carlsson   33                         Viveca Berndtsson   32
  4. Thomas Jonemark 32 shcp                Hjördis Berglund     32
  5. Jan Ramusson      32shcp                  Suzanne Canova       31 shcp
  6. Lasse Svensson  32 shcp                 Gunnar Åslund         31 shcp

Det var en härlig golfdag på Ale GK och vi ser redan fram emot nästa års besök.

____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Lysegården 17e Maj 2022

Årets första utbyte. Lysegården spelade på Stenungsunds fina bana i går, måndag.

Klockan 9.00 shotgun start på riktigt, dvs man blåste igång spelet.

Vi var 55 anmälda, blev 54.  31 i A-klassen och 24 i B-klassen.
Roligt att vi var så många.
Banan är väldigt vacker, speciellt nu när ekarna håller på och slår ut.  För att inte tala om
vattenfallet på hål 13s green.  Greenerna långsammare än våra men det borde man ju snabbt fatta
och anpassa sig därefter.  Alla maskrosor på fairway på hål 13-16 beror att avrinningen är till en
vattentäkt, man kan alltså inte använda några kemiska bekämpningsmedel.
Eftersom det är en utflykt används hela tävlingsavgiften till att köpa priser.  Det norska vi hade
hittat var en stor Jarlsbergsost, och en öl som heter Amundsen.  Övrigt var franska viner.

Närmast Hål på Hål 4:  Catarina Bejvel  2,60  och Kurt Corneliusson   3,05
Resultat:           A-klassen                                                                   B-klassen
1a                        Bengt Otterholm                        37p                      Mats Adielsson                           38p
2a                        Monica Sandorf                          36p                      Monica Rasmusson                   35p
3a                        Peter Alfredsson                        35p                      Harriet Otterholm                      34p
4a                        Lars Sjöberger                             33p                      Arvid Halvorsen                          33p
5a                        Roy Caspersen                            32p                      Rolf Andersson                           32p
6a                        Thomas Jonemark                      31p  SHCP
7a                        Kent Leitzén                                 31p SHCP
Det fanns  Applådpriser I mängder, närmare bestämt 11 stycken
Lyckliga vinnare var:  Johnny, Josef, Ingvar, Olle, Eva, Maria, Per F, Per Frej, Gunther, Hjördis, Lasse och Barbro.
Hela seniorkommittén glömde sedan att ta kort på segrarna, så därför blir det en bild på dagens jubilar istället.

Ses på måndag önskar Johnny och Eva