Seniorernas vårmöte och måndagstävlingar 2021

Vad händer framöver med seniorernas verksamhet?
Det är planerat ett vårmöte den 21 april klockan 17.00 men redan nu kan vi konstatera att detta möte måste ställas in på grund av de restriktioner som gäller på grund av covid-19. Tråkigt, men inget vi kan påverka.

Måndagen den 26 april startar vi enligt Tävlingsprogrammet upp våra måndagstävlingar och vi jobbar på som om detta skall fungera, men vi vet inte.
Idag är det tävlingsförbud för alla tävlingar och Svenska golfförbundet fattar nya beslut gällande covid restriktionerna varje måndag och dessa gäller en månad framåt.
Detta innebär att beslutet den 5 april kommer att gälla för vår start den 26 april. Om det beslutet är OK att tävla, då kommer tävlingen öppnas upp den 6 april och ni kan anmäla er i GIT. Skulle beslutet vara negativt är tävlingen fortsatt stängd.
Så här kommer vi att handlägga varje måndag framöver tills dess att tävlingsförbudet släpps.

Vi avslutade även allt spel på vintertouren i organiserad form från och med måndagen den 22 mars. Allt detta gör vi för att ingen verksamhet inom klubben skall bli ifrågasatt på grund av att vi inte följt restriktionerna i händelse av smitta som skulle kunna härledas till vår verksamhet. Detta skulle vara oerhört kostsamt för klubbens verksamhet och ekonomi.
Detta innebär att vi har ingen bokad verksamhet efter den 22 mars fram till tävlingsförbudet släpps.

Info om våra måndagstävlingar.
Vi kommer att, om det är möjligt, ha shotgun start, om detta inte är möjligt har vi löpande start från tee 1 och tee 10.
Vi kommer att ha swisch av startavgiften, som är 50 SEK, till den som står som ansvarig för tävlingen, observera att det är olika från måndag till måndag.
Följande tee regler gäller under 2021: Damer spelar röd tee och damer 70+ kan välja röd eller orange tee. Herrar spelar gul tee och herrar 75+ kan välja gul eller röd tee.
Hur det blir med prisutdelningar beror på de restriktioner som gäller när vi startar tävlingarna.

Nu kan vi bara avvakta och se vad som händer och förhoppningsvis så kan vi spela golf men kanske tävlingarna får vänta några veckor.

Stenungsunds Golfklubb
Seniorkommittén